+36 1 356 2440 [email protected]
Menü

Polgár Sakkfesztivál

A világhírű Polgár nővérek évente Budapesten tartják meg az éves Sakkfesztivált, amelyet Világsakkfesztiválnak neveznek. A programok közé tartozik a „Sakk az iskolában” című programra összpontosító nemzetközi oktatási konferencia. A programot Judit fejlesztette ki, amikor gyermekei a Happy Kids óvodába jártak. Ez a program Polgár Judit saját Sakk-palota készségfejlesztő programja, amely a hazai tanterv részét képezi.

2011-ben a budapesti Művészetek Palotájában tartott éves Polgár Sakkfesztiválon Garry Kasparov (volt világbajnok) volt a tiszteletbeli vendég.

Az orosz nagymester – úgy, mint Judit is – elkötelezett a „Sakk az iskolában” program iránt. 2011-ben Garry Kasparov híres lett a „Deep Blue” IBM szuperkomputerrel szembeni sakkjátékokról. Ide kattintva elolvashatja az erről írt lenyűgöző cikket.

Garry Kasparov Polgár Judittal együtt petíciót indított az Európai Parlamentben annak érdekében, hogy a sakkot bevonják az iskolákba is. 2012 márciusában az Európai Parlament több mint fele aláírta a „Sakk az iskolában” írásbeli nyilatkozatát, és felkérte a tagállamokat, hogy vezessék be a sakkot a közoktatásba.

 

Kapcsolat

  • Date Format: DD dash MM dash YYYY
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.