+36 1 356 2440 [email protected]
Menü

Polgár Chess Festival

A világhírű Polgár nővérek évente Budapesten tartják meg az éves Sakk Fesztivált, amelyet most „Global Chess Festival” -nak neveznek.

A programok közé tartozik a „Sakk az iskolában” című programra összpontosító nemzetközi oktatási konferencia. A programot először Judit fejlesztette ki, amikor gyermekei a Happy Kids óvodába jártak. Ez a program Polgár Judit saját Sakk-palota készségépítő programja, amely a hazai tantervbe integrálódott.

2011-ben a budapesti Művészetek Palotájában tartott éves Polgár Sakkfesztiválon Garry Kasparov (volt világbajnok) volt a tiszteletbeli vendég.

Az orosz nagymester – úgy, mint Judit is – elkötelezett a „Chess in Education” programban. 2011-ben Garry Kasparov híres lett a „Deep Blue” IBM szuperkomputerrel szembeni sakkjátékokról. Itt megnézhet egy lenyűgöző oldalt.

Garry Kasparov Polgár Juditdal együtt petíciót indított az Európai Parlamentben annak érdekében, hogy a sakkot bevonja az iskolákba is. 2012 márciusában az Európai Parlament több mint fele aláírta a „Sakk az iskolában” írásbeli nyilatkozatát, és felkérte a tagállamokat, hogy mutassák be a sakkot a közoktatásban.

 

Kapcsolat

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.