Menü

Kindermusik

A pszichológusok, a neurológusok és a korai gyermekkorral foglalkozó szakemberek bizonyították, hogy a zene többet jelent a gyermekek számára, mint egyszerű örömforrás: elősegíti, hogy az agysejtjeik között kiépüljön a megfelelő kapcsolat, mely az intelligencia számos formájához szükséges.
A Kindermusik program tananyaga ezekre a kutatásokra épül.

Ha a kisgyermekek folyamatosan foglalkoznak a zenével életkoruknak megfelelő, társadalmilag elfogadó környezetben, ebből sok szinten profitálnak:

  • Megtanulják a fonológiai feldolgozást, a beszélt nyelvet és a megértési készségeket, melyek az olvasás alapját képezik.
  • Kiépítik a matematika, a tudományok és a technika területén szükséges térbeli-időbeli és érvelési készségeket.
  • Olyan társadalmi és érzelmi készségeket fejlesztenek ki, amelyek elengedhetetlenek az iskolakezdéshez – például, hogy képesek legyenek válaszaikat szabályozni és a többiekével komplexen összekapcsolni.

A Kindermusik zene-és-mozgás típusú órái során a gyerekek különböző stílusok, műfajok és kultúrák zenéit élvezhetik. Találkoznak és kapcsolatba lépnek más gyerekekkel a zenén keresztül, s együtt vesznek részt a mozgásban, a ritmusban és a vokális tevékenységekben, melyek sokkal többet fejlesztenek, mint csupán zenei készségeiket. Szemléletünk a korai gyermekkori nevelésben díjnyertes kutatáson, valamint a fejlődés szempontjából megfelelő tanterveken alapszik, s a gyermekek számára az iskola és az élet sikereit tekinti fő céljának.

A gyermek agya, teste, szíve és lelke számára

A zene erőteljes hatással bír. Ösztönözhet, energiát adhat, megnyugtathat és vigaszt nyújthat. Felvillanyozhat a szépségével, vagy könnyeket csalhat a szemünkbe. Felvidíthat minket egy rossz nap után; felidézhet egy régi emléket; és táncra perdülhetünk tőle, amikor a legkevésbé számítanánk rá. De az érzelmek előhívásának képessége csak egy a zene számos előnye közül. A zene egy csodás eszköz a tanuláshoz, különösen a kisgyermekek számára. Amikor mozgással és hangszeres játékkal kombinálják, neurológiai csoda következik be, felvillanyozza a gyermek agyát és pozitív hatással van minden fejlődési területre. A zeneoktatás előnyei valóban komoly hatással bírnak.

A Kindermusik magával ragadó, a gyermekek fejlettségi szintjének megfelelő zenei órái figyelmesen összeállított tevékenységi sorozatokat kínálnak, amelyek megteremtik az utat az optimális, több érzékszervet megmozgató tanuláshoz. Minden egyes foglalkozást az iskolaérettség fokozására, a gyermek fejlődésének több területének ápolására és az egyéni tanulási stílusok széles választékának elősegítésére terveztek.

A zenére való mozgással és tánccal, valamint egyszerűbb hangszerek megszólaltatásával a gyermekek fejlesztik a durva- és finommotoros képességeiket. Azok a tevékenységek, amelyek egy szórakoztató és barátságos környezetben ösztönzik a szabadságot, életre keltik a kreativitást.

Az alábbi linken olvashat bővebben a Kindermusikról:
www.kindermusik.com