Menü

Az angol nyelvű óvodákban jut hely tanulásnak és mókának is a különböző kulturális szokások megismerése által!

Az angol nyelvű óvodák egyértelmű előnye, hogy a kicsik biztos nyelvismeretre tesznek szert, ugyanakkor az óvodai élet korántsem a szigorú nyelvtanulásról szól. Mivel egy rendkívül sokszínű közösségről van szó, nagy szerepet kap a kulturális háttér, a különböző ünnepek és hagyományok megismerése, ezekkel együtt pedig a felfedezés öröme és a játékélmény. Mi a jelentősége mindezeknek a gyermekek számára?

  • Bővülnek az ismereteik a világról és szélesedik a látókörük, amikor megismerik más népek történelmét, értékeit és szokásait.
  • Erősödik a toleranciájuk és a tiszteletük más kultúrák iránt, amikor megértik, hogy a különbségek nem jelentenek rosszabbat vagy jobbat, csak mást.
  • Javul az önismeretük, erősödik az identitásuk, amikor összehasonlítják a saját kultúrájukat másokéval, és felfedezik, mi teszi őket egyedivé.

Ezek a készségek és képességek nagyon hasznosak, mert segítenek a csemetéknek alkalmazkodni és boldogulni a globalizált világban, amiben élünk. De hogyan lehet mindezt megvalósítani?

Rengeteg olyan esemény van az évben, ami érdekes a gyermekek számára és könnyedén beépíthető az óvodai tantervbe vagy a délutáni foglalkozásokba. Ilyen lehet például a kínai holdújév, a halloween vagy a húsvét, de ez évről évre változhat attól függően, hogy milyen nemzetek képviseltetik magukat a közösségben. A gyerekek megismerkedhetnek a különféle ünnepek eredetével és jelentőségével, illetve a hozzájuk kapcsolódó szokásokkal, természetesen angol nyelven.

Fontos, hogy a kicsik aktívan részt vegyenek az ünneplésben, hisz így könnyebben beépülnek az új ismeretek és egyben szórakoztatóbb a tanulás. Jelmezekbe bújhatnak, képeslapokat vagy épp süteményeket készíthetnek, megtanulhatnak kapcsolódó dalokat és mondókákat. A legjobb, ha a szülők is meghívást kapnak az ilyen eseményekre, így a gyerkőcök bemutathatják, mi mindent tanultak, és az anyukák, apukák is részesei lehetnek a közösségi élménynek.

Ön is ilyennek képzel el egy igazán jó angol nyelvű óvodát? Akkor érdemes jobban megismernie, hogyan tanulnak, fejlődnek és játszanak a Happy Kids gyerekek!