Menü

Az angol gyerekeknek csöppet sem a szigorú tanulásról szól. De ha nem arról, akkor mégis miről? Most következő bejegyzésünkben ezt fogjuk megmutatni.

A kisgyermekek hihetetlen nyelvi tehetséggel rendelkeznek. Míg nekünk, felnőtteknek, olykor meg kell küzdenünk azért, hogy akár csak alap szinten elsajátítsuk a nyelvet, ami ma már mindenhol ott van körülöttünk, addig az angol gyerekeknek spontán tanulást és csupa játékot jelent. De hogyan néz ki ez a természetes nyelvelsajátítási folyamat?

A nyelvelsajátítás aktív hallgatással kezdődik. A kicsik figyelik a beszédet, majd elkezdik felismerni a hangmintákat, a beszédritmust, és igyekeznek megfejteni a hallottakat. Amit gyakran hallanak, az rögzül a memóriájukban, és elkezdik utánmondani. Kezdetben egyes szavakat és rövid kifejezéseket ismételnek, majd fokozatosan összetett mondatokat is elkezdnek használni.

A gyerekek teljes angol nyelvű környezetben a pedagógusokkal, a társaikkal és más anyanyelvi beszélőkkel való interakció során gyakorolják a nyelv használatát. A pedagógusoktól azonnali visszajelzést kapnak, ami segíti a fejlődésüket, a magabiztosság növekedésével pedig egyre bátrabban kezdenek angolul kommunikálni.

A játék a nyelvtanulás leghatékonyabb és legélvezetesebb formája az ovisok számára. A dalok, mondókák, mesék és játékok révén a gyerkőcök természetes módon fedezik fel a nyelvtani szabályokat és gyarapítják a szókincsüket. A játékos tevékenységek során a gyerekek nem félnek hibázni, ami a nyelvtanulás kulcsfontosságú eleme.

Hogy mi a következtetés? A teljes angol nyelvű környezetet biztosító magánóvoda, mint amilyen a miénk, ideális környezetet biztosít a gyermekek nyelvi tehetségének kibontakoztatásához. A kicsik kizárólag angolul kommunikálnak, a kis létszámú csoportokban pedig a pedagógusok meg tudják adni a hatékony fejlődéshez szükséges figyelmet.

Ha Ön is szeretné, hogy gyermekének ne felnőttkori küzdelem, hanem egy örömteli és motiváló folyamat legyen a nyelvtanulás, akkor a Happy Kids lehet a megfelelő óvoda!