Menü

Budapesti magánóvodánk egyik legfőbb célkitűzése, hogy a szülőkkel együttműködve, közös munkával támogassuk a gyermekek fejlődését!

Az óvodai évek különösen fontos időszakot jelentenek a gyermekek fejlődésében. A játékos tanulás és a szocializáció ezen időszaka megalapozza a tanulmányi sikereket és a boldog, kiegyensúlyozott felnőtté válást. Az angol nyelvű környezet további lehetőségeket nyit meg a lurkók számára, miközben a családdal való szoros együttműködés biztosítja a fejlődéshez szükséges hátteret.

De miért olyan fontos ez és milyen előnyökkel jár?

Ha a szülők és a pedagógusok egy csapatként dolgoznak, a gyermekek egy érzelmi biztonsági hálót kapnak, ami megkönnyíti a beszokást, növeli a komfortérzetet és elősegíti a boldog óvodai életet. Ráadásul az azonos értékeken alapuló nevelési keret következetességet jelent, ami hatékonyabb fejlődést tesz lehetővé a kicsik számára.

Természetes, hogy a szülők ismerik igazán gyermeküket, tudják, milyen a csemete temperamentuma, mi érdekli és mire van szüksége. A szoros kapcsolattartás révén pedig mindezekre a pedagógusok is jobban rálátnak, ami lehetővé teszi a differenciált fejlesztést, és biztosítja, hogy minden gyermek megkapja a számára szükséges támogatást.

A nyílt kommunikáció elengedhetetlen a gyermekek fejlődésének nyomon követéséhez, és fontos az is, hogy a szülők megtanuljanak bízni abban, hogy a pedagógusok a legjobb tudásuk szerint gondoskodnak a gyerkőcről. Ha ez megvan, könnyebb megosztani a gyermekek fejlődésével kapcsolatos tapasztalatokat, észrevételeket, és nem maradnak kérdések vagy kételyek.

Végül, de nem utolsó sorban a szülők bevonása a programokba erősíti a gyermekekben a közösséghez való tartozás érzését, ami különösen fontos egy multikulturális óvoda esetén, mint amilyen a miénk. Amikor a szülők részt vesznek valamilyen rendezvényen, azzal aktívan hozzájárulnak gyermekük szocializációjához és önbizalma növekedéséhez.

A családdal való szoros együttműködés tehát minden szempontból fontos a gyermekek harmonikus fejlődésében. Mi mindent megteszünk azért, hogy ideális környezetet biztosítsunk a családi és óvodai nevelés összehangolásához, budapesti magánóvodánk ezen felül teljes angol nyelvű környezettel támogatja a kicsiket. Ha ilyen intézményt képzelt el gyermekének, várjuk megkeresését!