Select Page

Az óvodás korú gyerekek számára a nyár a szórakozás ideje, tele izgalmas felfedezésekkel. Ugyanakkor a szülőknek igazi kihívást jelenthet kitalálni, mivel kössék le a lurkókat úgy, hogy élményben és játékos tanulásban se legyen hiány. Ehhez mutatunk néhány ötletet a következőkben.

Aktív kalandok

A természetben töltött idő remek alkalom arra, hogy a kicsik levezessék energiáikat és közben új dolgokat tanuljanak. Érdemes kifejezetten családbarát kirándulóútvonalak után nézni, így biztosan megfelelő lesz a terep és akad egy tanösvény vagy épp kalandpálya is útközben.

Jöhetnek labdajátékok és biciklitúrák, minden sporttevékenység ad egy kis fittséget és fejleszti valamilyen módon a készségeket, miközben remek móka. És ott vannak a vízjátékok, amik úgy tartják aktívan a kicsiket, hogy közben az egész család lehűtheti magát a forró nyári napokon.

Kreatív kalandok

A kézműveskedés nagyszerű módja a finommotoros készségek, a kreativitás és a problémamegoldó képesség fejlesztésének. Az alkotáshoz az alapanyagokat a természet adhatja, a kirándulások alkalmával terméseket, a vízparton kavicsokat, kagylókat lehet közösen gyűjteni.

A fesztiválszezon a kicsiknek is élmény lehet, a zene és a tánc nagyszerű módja annak, hogy a gyerekek mozogjanak és kifejezzék magukat. Ha van hangszere a családnak, itt az idő elővenni, a közös zenélés nagyszerű családi program, amely erősíti a köteléket szülő és gyerek között.

Nyelvi kalandok

Angol nyelvű óvodaként nem hagyhatjuk ki az ötletek közül a játékos nyelvtanulást sem. A kertben vagy a strandon hűsölve elő lehet venni a legkülönfélébb angol nyelvű társasjátékokat és kártyákat, de akár egy egyszerű szóláncot is lehet angolul játszani, és az ilyesmihez még csak készülni sem kell.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni a nyári tábor lehetőségét, ami változatos, játékos programokon keresztül támogatja a nyelvtanulást és az új barátságok kialakulásának is kedvez, méghozzá úgy, hogy közben a szülők is nyugodtan tehetik a dolgukat.

A fenti ötletek segítségével Ön is okosan kötheti le gyermekét, és gondoskodhat arról, hogy a nyár tele legyen és új élményekkel, mi pedig biztosítjuk az angol nyelvű környezetet óvodánkban és nyári táborunkban is!