Select Page

multikulturális óvodában modern nevelési elvek érvényesülnek. A gyerekek toleráns közegben töltik a napjaikat nálunk.

Az angol óvodánkban nem az idegennyelv oktatása és használata az egyetlen jellegzetesség, ami jellemzi az intézményünket. A hagyományos intézményektől eltérően itt különböző nemzetiségű gyerekek vannak együtt. A multikulturális óvoda már egyre inkább általánossá válik, hiszen a külföldről érkező és letelepedő családoknak köszönhetően egyre színesebbé válik a lakosság. 

Az óvoda olyan közösség, ahová sok gyerek elsőkén érkezik a családból. Fontos megtanítani őket már a korai években arra, hogy mit jelent elfogadónak lenni, türelemmel és nyitottsággal fordulni mások felé. A multikulturális nevelés középpontjában a különböző kultúrák, nemzetiségek, szokások állnak. A gyerekek az egymás társaságában töltött idő alatt sok új ismeretet szereznek egymás kultúrájáról, miközben az angol nyelvet, mint közös kommunikációs csatornát is használják napi szinten.

Egy multikulturális óvodában, amilyen a miénk is, a gyermek szükségletei állnak a középpontban. A célunk, hogy minden gyermek számára elfogadó, biztonságos környezetet teremtsünk meg. Az óvodában minden gyermek számára természetessé válik, hogy különböző kulturális, nemzetiségi háttérrel rendelkező gyerekek között tölti a napjait. A gyerekek a multikulturális óvodában egy sokszínű közegben ismerkednek, játszanak, így természetessé válik számukra az etnikai sokszínűség. A multikulturális óvodában dolgozó kollégák és a foglalkozások is ezt támogatják és segítik elő. Ebben a kultúraérzékeny  környezetben a gyerekek beilleszkedése, fejlődése minden támogatást megkap. Türelmes, felkészült, gyermekszerető kollégáink minden napot érdekessé, szórakoztatóvá tesznek.

A budapesti multikulturális óvodánkban szeretettel várjuk azokat a kicsiket, akik különböző kultúrákból érkeznek. Minden nap játék, vidámság, barátok és szerető közeg várja őket az óvodában. Ismerje meg, hogy milyen az élet az angol nyelvű óvodában és keressen minket bizalommal az egyik elérhetőségünkön!