Select Page

Az angol gyerekeknek elsősorban azért hasznos, mert kapnak egy remek alapot az iskolai évekre, de valójában az előnyök ennél sokkal hosszabb távra szólnak!

Az idegen nyelv tanulás ma már az általános iskolában is nagy hangsúlyt kap, ezzel együtt pedig felértékelődött az angol óvodák jelentősége. Az angol nyelvű nevelésnek köszönhetően a gyerekek olyan alapot kapnak nálunk, amivel könnyen boldogulnak az angol órákon, így nagyobb figyelmet kaphat a többi tantárgy.

De nem csupán emiatt érték az angol gyerekeknek. Ugorjunk néhány évet képzeletben, és nézzük meg, milyen hosszú távú előnyökre tesznek szert a csemeték!

  • Akcentus nélkül beszélni az angolt nem könnyű, és a legtöbb ember, aki felnőttként tanulja meg a nyelvet, nem is képes rá. Ám a kicsik minden hangot pontosan tudnak utánozni, ennek köszönhetően pedig szinte biztos, hogy akcentus nélkül fogják beszélni a nyelvet, amivel behozhatatlan előnyre tesznek szert.
  • Senki sem mondta, hogy felnőttként nem lehet megtanulni angolul, az viszont biztos, hogy minél tovább vár vele az ember, annál gátlásosabb lesz, ez pedig a nyelvtanulás egyik legnagyobb ellensége. Ezzel szemben a gyerkőcök élvezik a tanulás folyamatát, és később nem kell megküzdeniük a nyelvtanfolyamok kihívásaival.
  • Aki gyermekkorában megismeri és a rengeteg sikerélménynek köszönhetően megszereti mindazt, ami az angoltanulással együtt jár, sokkal könnyebben fog második vagy akár harmadik nyelvet tanulni. Ez egyfelől nyitottabbá teszi az embert más kultúrákra, másfelől pedig hatalmas előny a munkaerőpiacon.
  • Az óvodai angol azonban nem csak a nyelvtanulást illetően tartogat hosszú távú előnyöket, kutatások szerint ugyanis fejleszti a kreativitást, a problémamegoldó képességet, sőt, még az empátiát is, ezeknek köszönhetően pedig lényegében az élet minden területére pozitív hatást gyakorol.

Szeretné, ha az Ön gyermeke is magáénak tudhatná mindezeket az előnyöket? Akkor csupán annyi a dolga, hogy a mi óvodánkat, a teljes angol nyelvű környezetet választja. Ha szimpatikusnak találja pedagógiai programunkat és a honlapunkon leírtakat, várjuk megkeresését!