Select Page

Multikulturális óvodánkban olyasmiket tanulhatnak a gyermekek, amikből egy egész életen át profitálhatnak majd!

A multikulturális környezet egyértelmű előnye, hogy a gyermekek megismerhetik más kultúrák értékeit és egyúttal a sajátjukat is egy új perspektívából látják, ami segíthet nekik abban, hogy jobban megértsék önmagukat és a helyüket a világban. Nézzük meg egy kicsit közelebbről, mi mindent tanulhatnak és milyen készségekre tehetnek szert a lurkók multikulturális óvodánkban!

Nyitottság és tolerancia

Az új szokások és értékek megismerése segíthet abban, hogy a gyerekek nyitottabban és toleránsabban viszonyuljanak mindenkihez. Megtanulják, hogy nem minden ember egyforma és mindenkinek megvan a maga értéke, vagyis nem szabad külső vagy épp származás alapján megítélni valakit.

Együttműködési készség

Mivel multikulturális környezetben a gyerekeknek meg kell tanulniuk együttműködni különböző kultúrájú társaikkal, fejlődik a problémamegoldó és konfliktuskezelési készségük. Megismerik, hogyan kell együtt dolgozni másokkal, hogy elérjék a közös célokat, ami segíthet nekik abban, hogy hatékonyabb csapatjátékos váljon belőlük.

Kommunikációs készség

Egy ilyen óvodában egyértelműen kell egy közös nyelv, nálunk teljes mértékben angolul zajlik a nevelés. A gyerkőcöknek mégis el kell sajátítaniuk, hogyan kell más kultúrákban élő emberekkel kommunikálni, hogy hangzik egy-egy szó egy teljesen idegen nyelven, mindez pedig segíthet nyitni az új és ismeretlen dolgok felé.

Kreativitás

Multikulturális környezetben a gyerekeknek meg kell tanulniuk kreatívan gondolkodni és megoldani a problémákat, ami remek alapot ad ahhoz, hogy innovatívabban viszonyuljanak a világhoz. Megtanulják, hogyan kell különböző ötleteket ötvözni, melynek köszönhetően egy új nézőpontból látnak rá a mindennapi szituációkra.

Ezek az előnyök különösen fontosak a mai világban, amely egyre sokszínűbbé válik. Multikulturális óvodánk segíthet a gyerekeknek abban, hogy felkészüljenek a globális világban való boldoguláshoz. Ha tetszik Önnek ez a szemlélet, ismerkedjen meg pedagógiai programunkkal és forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!