Select Page

A gyermekek idegen nyelvi fejlődése egész másképp alakul, mint ahogy azt felnőtt fejjel gondoljuk, és a teljes angol környezetnél jobb alapot nem is kaphatnának!

Ha lassan óvodaérett lesz gyermeke, bizonyára Ön is sokat gondolkodik azon, mi lenne a legjobb számára, az intézményválasztás dilemmájához pedig szorosan kapcsolódik a nyelvtanulás kérdése.
Rengeteg tévhit kering ezzel kapcsolatban, aminek nagyon egyszerű oka van. Mi, felnőttek mindig magunkból indulunk ki, ami teljesen természetes, a nyelvtanulást illetően viszont olyan következtetésekhez vezet, amik távol állnak a valóságtól.

Az egyik leggyakoribb feltételezés, hogy a kicsiket összezavarja az angoltanulás, azonban fontos tudni, hogy a gyermekek idegen nyelvi fejlődése nem úgy működik, mint ahogy azt saját tapasztalataink alapján gondoljuk. A kicsik nem akarnak elvont dolgokat és komplex gondolatokat megfogalmazni, nem keresik a logikai összefüggéseket és a nyelvtani szabályszerűségekkel sem törődnek, sokkal egyszerűbben tekintenek az idegen nyelv elsajátítására.

Felnőttként, ha új ismeretekre akarunk szert tenni, tudatos tanulásba kezdünk, ugyanakkor a kicsiknél ez egész másképp néz ki. Számukra az angoltanulás, akár csak az anyanyelv elsajátítása, egy tapasztaláson és ismétlésen alapuló tanulási folyamat. Nem akarnak mindent megkérdőjelezni, elfogadják a nyelv sajátosságait abban a formában, ahogy azzal találkoznak, és éppen ezért olyan hatékony az angol nyelvű környezet.

Egy olyan óvodában, mint amilyen a miénk, nincs kötelező tanulás és az szükségtelen is lenne, hisz a teljes angol nyelvű környezetnek köszönhetően a gyerekek egyszerűen magukba szívják a tudást. Azt a tudást, amiért nekünk keményen meg kell dolgoznunk, ha felnőtt fejjel vágunk bele a nyelvtanulásba. Akkor tehát megéri angol óvodát választani? Talán mindezek ismeretében Ön is másképp látja a kérdést, és a tévhitek helyett a rengeteg pozitív tapasztalatra alapozza döntését.

Ha szeretné jobban megismerni óvodánkat, a weboldalon csupa hasznos információt talál nevelési elveinkkel kapcsolatban, és természetesen szívesen megválaszoljuk kérdéseit!