Select Page

A gyermek idegen nyelvi fejlődésén sok múlik a későbbiekben. Az új kutatások azt támasztják alá, hogy már óvodában érdemes ismerkedni egy másik nyelvvel. 

Mindig is megosztó téma volt, hogy a gyerekeknek érdemes-e már egészen kicsi korban ismerkedniük egy idegen nyelvvel. Sokan nem értenek vele egyet, hogy már óvodás korban tanuljon a kicsi, a valóság viszont az, hogy ez ilyen korban teljesen természetesen megy végbe és sokkal könnyebbé teszi a gyermeknek azt az időszakot, amikor kötelező lesz nyelvet tanulnia az iskolában. 

Ma már talán senki sem kételkedik abban, hogy mennyire fontos nyelvet tanulni. Elég csak abba belegondolni, hogy mennyire természetessé váltak a külföldi utazások, a külföldi munkavállalás, de már szinte minden cég elvárja, hogy a dolgozói legalább egy idegen nyelvet ismerjenek. Nézzük, hogyan segítheti gyermekét, hogy a nyelvtanulás számára ne egy kötelező feladat, hanem egy élvezetes, sikerörömmel teli folyamat legyen

A gyerekek idegen nyelvi fejlődése sokkal könnyebb, ha már egészen kicsi korban elkezdenek megismerkedni a nyelvvel. Ezt sokan úgy képzelik, hogy az óvodás gyerekeket arra kötelezik, hogy szavakat tanuljanak, pedig a valóság az, hogy ebből a szempontból a 10 éves életkor egy mérföldkő: addig nyelvelsajátításról beszélünk, ami spontán megy végbe, míg a szó szoros értelmében vett nyelvtanulás csak 10 éves kor fölött történik

Az óvodások és kisiskolások esetében a nyelvelsajátítás teljesen természetes folyamat. Ilyenkor még nem szavakat kell magolni és nyelvtani szerkezeteket elemezni. A gyermek ilyenkor még a saját anyanyelvét sem ismeri tökéletesen, a hétköznapi élet során tanulja meg használni. Kicsi korban a gyermek idegen nyelvi fejlődése ehhez nagyon hasonló, a szakemberek ilyenkor mondókákkal, játékokkal segítik az ismerkedést, aminek köszönhetően később sem fog gondot okozni a nyelv tudatosabb megtanulása. 

A Happykids Nemzetközi Óvoda ebben segít! Amennyiben szeretne rólunk többet megtudni, ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársaink szívesen válaszolnak minden kérdésére a megadott elérhetőségeinken.