Select Page

Ha a logikus és kreatív gondolkodás fejlesztése Ön szerint is fontos, válassza gyermeke számára magánóvodánkat, ahol sakktanulásra is van lehetőség!

A sakk a legtöbb ember számára egy klasszikus stratégiai játék, ám azok, akik elmélyülnek a rejtelmeiben, pontosan tudják, hogy ez sokkal több, mint puszta szórakozás. Az elmúlt 10 évben, amióta széles körben elérhetővé vált a Polgár Judit Sakk Alapítvány egyedülálló módszertani programja, egyre többen ismerik fel, hogy a képességfejlesztés hatékony eszközéről van szó.

Nem véletlen, hogy a sakk mára választható tantárggyá nőtte ki magát az általános iskola alsó tagozatában, annak szabályrendszere ugyanis remek alapokat biztosít számos képesség elsajátítására és fejlesztésére. A kereszttantárgyi hivatkozásoknak köszönhetően ez egy komplex ismeretanyagot ölel fel, semmiképpen sem tekinthető tehát egyszerűen csak játéknak.

Magunk is hiszünk abban, hogy a sakk a mentális készségek egyik legkiválóbb fejlesztője, ezért kapott helyet magánóvodánkban foglalkozásai között a sakktanulást is. A logikus gondolkodás mellett a sakkprogram olyan készségek elsajátítását támogatja, mint a problémamegoldó képesség és a kreativitás, de elősegíti a memória és koncentráció fejlesztését is.

Elsőre talán meglepő lehet, de mindezeken túl a sakktanulás még a szociális készségek kialakításában és erősítésében is fontos szerepet játszik. A társas interakciók a játék szerves részeként vannak jelen, ahogy fontos az is, hogy a gyermekek megtanulnak egy kicsit „a másik fejével gondolkodni”. A sakk próbára teszi a türelmet, mellette szól továbbá az akaraterő megszilárdítására gyakorolt hatás.

Mi nem csak az angol nyelvű nemzetközi iskolába való belépésre, hanem az életre készítjük fel a gyermekeket, amiben a sakkprogram is kiemelt szerepet játszik. Csakúgy, mint a teljes angol nyelvű környezet adta előnyök, ez is hosszú távra szól, és olyan gondolkodásmóddal ajándékozza meg a kicsiket, amit az élet minden területén javukra fog válni.

Ha úgy gondolja, hogy mindez az Ön gyermeke számára is hasznos lenne, válassza magánóvodánkat, és biztos lehet benne, hogy a fejlődés szemmel látható lesz!