Select Page

Magánóvodánk a 12. kerületben van, de nem csak a környéken lakó gyerkőcöket várjuk. Fontos egyáltalán az intézmény elhelyezkedése? Ezt a témát járjuk most körül!

Az óvodaválasztás a legtöbb szülő számára igen nagy dilemmát jelent, hiszen ez az első, igazán fontos intézmény a gyermek életében. Hogy milyen készségekre és közösségi élményekre tesz szert a gyerkőc ezekben az években, az mind meghatározó lesz a későbbiekben. Nem csupán az iskolába, hanem egy egész életen át viszi majd magával az óvodában szerzett tapasztalatokat, ezért különösen fontos, hogy azok pozitívak legyenek.

Az állami fenntartású óvodák többségében sajnos nem tudják biztosítani azt a figyelmet, ami a hatékony, személyre szabott fejlesztéshez szükséges, ezért érthető, hogy sokan csak a magánóvodákban hisznek. Ám ilyenből már rengeteg van a fővárosban, így érdemes alaposan körüljárni a kérdést és ebbe bizony az olyan, gyakorlati megközelítést is bele kell fűzni, mint amilyen az elhelyezkedés.

Fel kell mérni, hogy milyen távolságra van az intézmény a lakóhelytől, de igazodni lehet akár a szülők munkahelyéhez is, így nem vész el sok idő a napból, viszont sokkal rugalmasabban lehet kezelni a kérdést. Azonban önmagában az a tény, hogy egy magánóvoda a 12. kerületben van, még nem hordoz magában elég információt, nem mindegy az sem, hogyan lehet megközelíteni gyalogosan, tömegközlekedéssel, autóval vagy tudnak-e gondoskodni a szállításról.

Tény, hogy ebben a korban még nem közlekednek egyedül a lurkók, ennek ellenére nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mennyire forgalmas a környék. A nyugodt, kertvárosi környezet nem csak a lurkók biztonságát, hanem a jó levegőt is biztosítja, ez tehát több szempontból is fontos. Végül, de nem utolsó sorban érdemes megfigyelni, milyen érzéseket kelt a környezet, mennyire nyugodt és barátságos, hiszen rengeteg időt fog itt tölteni a gyerkőc.

Természetesen a felsoroltakon túl is számos egyedi szempont jöhet számításba, végső soron pedig az az igazán fontos, hogy mi zajlik az intézmény falain belül, nálunk például teljes angol nyelvű környezet várja a csemetéket. Ha Önnek éppen a mi, 12. kerületi magánóvodánk nyeri el a tetszését minden szempontból, akkor várjuk szeretettel gyermekét!