Select Page

Iskolai előkészítő óvodásoknak, az iskolára való átállás megkönnyítéséhez! Forduljon hozzánk bizalommal, hogy gyermeke könnyen vehesse a rá váró akadályt!

A gyerekek életében fontos esemény, amikor először óvodába, majd iskolába mennek. Ez nekik óriási dolog, hiszen – ha csak néhány órára is – kiszakadnak a megszokott környezetükből, a biztonságot jelentő otthonukból. Persze idővel megszokják, sőt, általában meg is szeretik az óvodát, iskolát, mert igénylik a velük egykorú gyerekek társaságát, a közösségi életben való részvételt. Picit már gyakorlottabbak ezen a téren, amikor iskolába mennek, de még ez a helyzet is elsőre ijesztő, nehézségekkel teli lehet számukra. Ám az iskolai előkészítőn való részvétel nagyon sokat segít, ezért érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy egy kicsit megkönnyítsük a gyermek dolgát. 

Az iskolai előkészítő során a fő cél a kicsik tanulási készségeinek, gondolkodásának, szocializációjának fejlesztése. Ez mind rendkívül fontos ahhoz, hogy gond nélkül vegyék majd az akadályokat, könnyen beilleszkedjenek az új társaságba és ne okozzon számukra problémát az átállás. Az óvoda és iskola között nagy különbség, hogy utóbbiban már vannak bizonyos elvárások, amiket teljesíteni kell, számonkérés van, amire fel kell készülni és bizony meg kell tanulni alkalmazkodni is, hiszen órán figyelni kell, és szünetben lehet enni-inni, mosdóba menni, beszélgetni. Az iskolai előkészítő mindezen nehézségekre készíti fel az iskolás korba lépő gyermekeket, akik ennek köszönhetően gond nélkül veszik majd az akadályokat, amikor elkezdődik a tanév. A kicsi érdekében érdemes kihasználni a lehetőséget és élni az iskolai előkészítővel

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az iskolai előkészítő iránt, bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a honlapunkon megadott elkérhetőségeink bármelyikén, és válaszolnak minden felmerülő kérdésére. Érdeklődjön bátran, alapozza meg gyermeke gondtalan átállását az iskolai életre!