Select Page

Az idegen nyelv az óvodában a gyerekeknek több lehetőséget tud nyújtani. Több nyelven több dolgot tud megismerni a gyerek!

Az anyanyelvén tanul meg először kommunikálni egy kisgyerek, de ha két nyelvű családban nő fel, akkor több nyelven is megtanul. Egy olyan családban, ahol a gyereknek két, különböző nemzetiségű szülője van, nem biztos, hogy a gyerek mindkét nyelven ugyanolyan jól megtanul. Ha igen, akkor sem biztos, hogy az egyik legfontosabb világnyelvet, az angolt ismeri. Az idegen nyelv az óvodánkban az angol nyelv tanulását jelenti, erre kerül a hangsúly. Az itt cseperedő gyerekek nagyon fontos területeken fejlődnek. A szocializáció mellett a játék és a nyelvtanulás is egyszerre jelen van az életükben.

Az angol nyelv, mint egy második vagy harmadik nyelv az életükben, sokat tud adni a gyerekeknek. A kis társaikkal is tudnak kommunikálni, felfedezhetnek és megismerhetnek olyan dolgokat, amiket angol nyelven tudnak értelmezni. Az óvoda foglalkozásai alatt minden kisgyermeket bevonunk a játékba és a tanulásba. Az idegen nyelv az óvodában a gyerekeknek egy ideális kezdet ahhoz, hogy már ebben a korban elkezdjenek több területen is fejlődni. Az idegen nyelvet az óvodában elkezdeni tanulni, fejleszteni egyáltalán nem túl korai, hiszen a beszéd mellett, egyéb területeken is fejlődésben vannak a kicsik.

Az idegen nyelv az óvodában a gyerekeknek nem jelent nehézséget, mert ebben a korban könnyebben, spontán tanulnak. Az utánzás, a kiejtés megtanulása a játékos nyelvtanuláson keresztül jóval gördülékenyebb és eredményesebb. Az idegen nyelv az óvodában tanulás és játék, amit a gyerekek élveznek, a tanultakat pedig aktívan is tudják használni egymás között, illetve otthon is. Nincs teljesítménykényszer, csak versek, mondókák, dalocskák!

A Budapesten működő magánóvoda szívesen fogad minden olyan gyermeket, akit idegen nyelvi óvodába szeretnének íratni a szülei. Az intézményről több információt is átadunk az érdeklődőknek, ha az óvoda honlapján szereplő elérhetőségeken kérnek tőlünk tájékoztatást.