Select Page

Az idegen nyelv az óvodában elképesztően hasznos tudást ad, de nem mindegy, kik és hogyan fejlesztik a kicsiket. Nézzük, milyen szempontokra érdemes figyelni!

Ha egy lurkó nem jár bölcsődébe, akkor az óvodába lépés különösen nagy vízválasztó, hiszen a megszokott családi környezetet valami egészen más váltja fel. Míg addig szinte kizárólag a szülők gondoskodnak a fejlesztésről, a gondolkodás és világlátás alakításáról, az óvodában hirtelen ismeretlen kezekbe kerül mindez. Az intézményválasztás tehát nagy felelősség és a legnagyobb figyelmet mindenképpen a pedagógusoknak kell kapniuk.

Természetesen fontos maga a pedagógiai program, valamint az intézmény dolgozóinak képzettsége, tapasztalata, de ez még nem minden. Nem szabad elfelejteni, hogy bizonyos szempontból bizalmi dolog is, kik foglalkoznak egész nap a lurkókkal, így a személyes szimpátia jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ám egy angol nyelvű óvodában, mint amilyen a miénk, ennél sokkal összetettebb a kérdés, hiszen a pedagógusoknak több fronton kell helyt állniuk.

Elsőre könnyű azt gondolni, hogy mivel az idegen nyelv az óvodában lényegében alapozás a biztos nyelvismeret elsajátításához, elég, ha a pedagógusnak van egy nyelvvizsgájuk. Ám valójában korántsem mindegy, milyen szinten beszélik a nyelvet, ahogyan annak is megvan a jelentősége, hogy mennyire ismerik az óvodáskori nyelvi nevelés módszertanát. A fejlesztés akkor hatékony, ha az a gyerekek nyelvén történik, és ez sokszor még csak nem is végzettség vagy nyelvvizsga kérdése.

Nálunk teljes angol nyelvű környezet és egy remek pedagógusokból álló csapat várja a gyerkőcöket! Intézményünk tökéletes alapokat biztosít a sikerekben gazdag, örömteli iskolai évekhez és egyben felkészítjük a lurkókat az angol nyelvű nemzetközi iskolákba való belépésére is. Mindezt játékos fejlesztéssel és támogató környezettel érjük el, így szeretnénk egyfajta második családként jelen lenni a csemeték életében.

Ha Ön egy ilyen óvodát képzelt el gyermekének, nézzen szét honlapunkon, ismerkedjen meg pedagógiai programunkkal és forduljon hozzánk bizalommal!