Select Page

Angol nyelvű óvodánkban magabiztos nyelvismeretre tehet szert gyermeke, de szülőként Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy élvezetes legyen a tanulás, ehhez hoztunk tippeket!

Bár a nyelvismeret fontosságában senki sem kételkedik, az óvodai angoltanulás mégis megosztó hazánkban, sokan úgy vélik, hogy ebben a korban még korai ezzel foglalkozni. Pedig valójában nem a szó szoros értelmében vett tanulásról van itt szó, az angol nem veszi el a játékidőt a gyerkőcöktől, mint ahogy azt sokan gondolják. Egy angol nyelvű óvodában, mint amilyen a miénk, ez a nevelés és oktatás nyelve, de egyben ez a játék nyelve is.

Nálunk adott a teljes angol nyelvű környezet és pedagógusaink pontosan tudják, hogyan adják át nyelvismeretüket a kicsiknek úgy, hogy az ne tanulás, hanem móka legyen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Önnek már ne lenne érdemes foglalkoznia a dologgal, ha gyermeke otthon is találkozik az angollal, az egész még hatékonyabb és egyben élvezetesebb lesz. Hogyan fogjon hozzá? Íme néhány tipp, ami már sokaknak bevált, így Önnek is jó szívvel ajánljuk!

A legjobb, ha az otthoni angolozásra nem különleges alkalmakként gondol, sokkal inkább megpróbál új szokásokat teremteni, hiszen a kiszámíthatóság különösen fontos a gyerekek életében. Ugyanakkor lényeges az is, hogy a rutin ellenére mindig izgalmas és szórakoztató legyen a tanulás, ezért feltétlenül játékos módszereket válasszon, és hagyja, hadd döntsön a csemete, hogy éppen melyikhez van kedve.

Felejtse el a szótárakat és nyelvkönyveket, helyettük válasszon szókártyákat vagy gyakorolják együtt, mindennapi szituációkban a nyelvet, ez új színt adhat a közös családi programoknak is. Lehet angol az elalvás előtti mese nyelve, de használja ki bátran a 21. század adta lehetőségeket is, töltsön le játékos tanulást támogató mobilappot vagy keressen gyermekének angol nyelvű rajzfilmeket, dalokat, mondókákat.

Persze mindemellett fontos, hogy saját anyanyelvét is rengeteget hallja és használja a gyerkőc, de ha igazán megszereti az angolt, csak úgy ragadni fog rá a nyelv. Válassza angol nyelvű óvodánkat, és dolgozzunk közösen azért, hogy a kicsi remek nyelvi alapokkal kezdje a nagybetűs életet!