Select Page

Egy multikulturális óvodában a nyelvi és etnikai, kulturális sokszínűséget helyezik előtérbe. A Happy Kids kis óvodásai ebben töltik a mindennapjaikat.

A kisgyermekek többsége az óvodában találkozik először a kortársaival, itt kezdi el megtanulni a társas viselkedés szabályait. Sokkal nehezebb dolga van egy olyan gyermeknek, aki nem a saját kultúrájában, eltérő nemzetiségű gyerekekkel együtt tölt időt napi szinten. Különféle kihívásokkal és problémákkal kell szembenéznie, ami nehezíti az egészséges fejlődésben. Egy multikulturális óvodában sokkal egyszerűbb a tanulás, a játék, mert nyitott és toleráns közösség várja a kicsiket, függetlenül attól, honnan érkeztek és mióta élnek az országban.

Habár a kicsi gyerekek még nagyon könnyen alkalmazkodnak és zökkenőmentesen tanulnak, mégis nehéz lehet nekik egy olyan óvodában, ami nem a multikulturális nevelésre alapozza a működését. Olyan, alapvető dolgokra gondolunk, mint az idegen ízek és szokások, az ismeretlen nyelv vagy a szokatlan szabályokhoz való igazodás.

A multikulturális óvodában olyan szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel, akik értik és ismerik a gyerekek igényeit, nem ritka, hogy maguk is más nemzet szülöttei. Az óvodai életben az óvódapedagógusok értő és empatikus közreműködése mellett a kulturálisan sokszínű csoportokban a gyerekek pozitív irányba fejlődnek. A kicsik türelmesek, empatikusak, nyitottak lesznek egymással szemben.

Egy multikulturális környezetben a gyerekek identitása nem vész el, ugyanúgy meg tudják élni azt, mint a saját hazájukban és ezzel párhuzamosan új tapasztalatokkal is gazdagabbak lesznek. A mindennapok jó hangulatban, közös ismerkedéssel, játékkal és tanulással telnek.

A budapesti óvodánk a 12. kerületben működik, évek óta kiszolgálva a fővárosi lakók és a nemzetközi közösségek igényeit. Szeretettel várunk minden családot és kisgyermeket nemzetközi óvodánkban, ahol a játszva fejlesztés és a befogadó közeg alapvető feltételei a sikeres működésnek. A jelentkezésről a honlapunkon talál további információkat, tájékozódjon és keressen minket bizalommal!