Select Page

Az iskolai előkészítőnek köszönhetően gyermeke magabiztosan kezdheti meg a tanulmányait és érzelmileg is fel tud nőni az új élethelyzethez!

A fejlődéshez mindig változásra van szükség, ideális esetben azonban ez sohasem hirtelen történik, hanem szépen lassan, fokozatosan. Ez akkor sincs másképpen, amikor a gyerkőcök óvodai éveik végéhez érkeznek és belecsöppennek az iskolai élet mindennapjaiba. Ahhoz, hogy ez zökkenőmentes legyen, kell egy átmenet, ami egyfelől a szülőkön múlik, másfelől viszont ajánlott formális kereteket is adni neki. Ezt tudja megadni a gondosan összeállított programon alapuló iskolai előkészítő.

Sokan úgy vélik, hogy az előkészítő egyetlen célja a kicsik ismereteinek bővítése, az esetleges hiányosságok pótlása. Természetes, hogy meg kell alapozni az írás és olvasás, illetve a számolás elsajátítását ahhoz, hogy magabiztosan kezdjék az iskolát a csemeték. Szintén nélkülözhetetlen, hogy kialakuljon a feladattudat, a koncentrációs képesség és az emlékezőtehetség is olyan szinten legyen, ami támogatja a teljesítményt.

Szerintünk azonban ennél lényegesen többet kell adnia az iskolai előkészítőnek, hiszen a kicsiknek érzelmileg is készen kell állniuk az előttük álló kihívásokra. Arra törekszünk, hogy a lurkók vidáman, lelkesen és minden szempontból felkészülten kezdjék meg a tanulmányaikat, ami azt szolgálja, hogy kudarc helyett sikerekben legyen gazdag már az első évük is.

Ez azért fontos, mert az első év élményei határozzák meg leginkább, hogyan fognak viszonyulni a tanuláshoz a gyerkőcök. Az előkészítő sem tudja garantálni, hogy a kezdeti időszak teljesen gondtalan legyen, viszont segít megtanulni, hogyan kell kezelni a kihívásokat. Ehhez nem csak okos feladatokra van szükség, hanem erős alapokat kell adni érzelmi területen is, és mi pontosan ezt tudjuk nyújtani a kicsiknek.

Mindez ráadásul nálunk teljes angol környezetben zajlik, melynek köszönhetően még a nyelvismeretet illetően is kiváló alapokkal kezdhetik meg az iskolát a csemeték. Ha Ön is így képzeli az iskolai előkészítőt, jelentkezzen hozzánk, és mindenben támogatni fogjuk gyermekét, hogy a változás ne legyen probléma és csupa sikerélménnyel kezdődjön az iskolai élet!