Select Page

Ha angol óvodába íratja be a gyermekét, az számos előnnyel járhat a fejlődése és jövőbeli tanulmányai szempontjából.

Fontos, hogy szülőként alaposan megfontoljuk az angol nyelvű környezet előnyeit a gyermekünk szempontjából. Egyrészt természetesen nehézségek elé állítjuk őt, amit nem biztos, hogy elsőre hálásan megköszön majd, másrészt viszont ezzel elősegítjük a fejlődését, és a későbbiekben a kortársainál sokkal könnyebb dolga lesz az iskolában, sőt, a felnőtt életében is.

Sokan küzdenek nyelvtanulási gondokkal; Magyarország lakosságának jelentős hányada nem beszél semmilyen idegen nyelvet, és szintén sokan nyilatkoznak úgy, hogy hiába tanulnak, valamiért nem képesek még alapszinten sem elsajátítani ezt a készséget. Pedig az angol az egyik legegyszerűbben megtanulható nyelv, ráadásul világnyelv is, ami számos helyzetben jön jól az utazásoktól kezdve, egészen a munkaerőpiacon való boldogulásig.

A nyelvtanulás valóban komoly munka, ám egészen fiatal korban lényegesen egyszerűbb, mint később. A gyermekek agya ebben az időszakban jóval fogékonyabb a nyelvekre, ráadásul nem tanóraként fogják fel az idegen nyelv gyakorlását, hanem játékként, illetve problémaként, amit meg kell oldaniuk. Azonban, ha a szülőnek nincs ideje – vagy épp nyelvtudása –, akkor ez az időszak kevésbé lesz produktív a gyermek fejlődése szempontjából.

Erre kínál megoldást angol óvodánk, ahol egyedülálló tanulási élményt kínálunk a 3-6 éves korú gyermekek számára. Ha hozzánk íratja be gyermekét, akkor egyrészt már kétnyelvűként mehet iskolába, másrészt a későbbiekben sokkal könnyebben tanul majd új nyelveket is, de emellett javulnak a kognitív képességei, a problémamegoldó készsége, és szélesebb szókinccsel is rendelkezhet majd. Az angol a világon a legszélesebb körben beszélt nyelv, és gyakran szükséges a felsőoktatáshoz, a nemzetközi üzleti élethez és az utazáshoz. Azzal, hogy gyermekének erős angol nyelvi alapokat biztosít, a sikerre készíti fel őt.

Készítse fel gyermekét a jövőre már most, és írassa be angol óvodánkba, kérdéseit pedig tegye fel nekünk elérhetőségeinken!