Select Page

Budapesti angol óvodánkban a nyelvtanulásé a főszerep, de közben igyekszünk ellensúlyozni a technológiai eszközök térnyerését is, méghozzá rengeteg játékkal!

Az óvodai nyelvtanulás jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, ahogy azt sem, hogy ez nem merülhet ki heti néhány órás foglalkozásban. Mi a teljes angol nyelvű környezet hatékonyságában hiszünk, ez ad keretet a nálunk cseperedő ovisok mindennapjainak. Az eredmény? Az óvodánkban eltöltött évek alatt a gyerkőcök magabiztos nyelvismeretre tesznek szert és teljes mértékben felkészülnek az angol nyelvű nemzetközi iskolákba való belépésére.

Eközben azonban egy pillanatra sem feledkezünk meg a lurkók legfontosabb feladatáról; a játékról. A rengeteg játék ugyanis nem csak a felhőtlen gyerekkor alappillére, hanem egyben a modern világ egyik komoly problémáját, a technológiai eszközök uralmát hivatott visszaszorítani, melynek épp a gyerekek a legnagyobb áldozatai. Miért?

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy a képernyő előtt töltött idő és a modern kütyük használata a gyerekek fizikai és mentális egészségére is negatívan hat. Akadályozza, hogy az agy minden területe megkapja a megfelelő ingerlést, ezen felül befolyásolja a figyelmi és koncentrációs képességet is. A játék viszont képes arra, hogy mindezeket ellensúlyozza, ezzel pedig megteremti az alapot az optimális fejlődéshez.

Fontos azonban, hogy a technológiai eszközök romboló hatását a szülők is felismerjék és felelősen kezeljék a helyzetet. Érdemes képernyőidő szabályokkal korlátozni a gyerkőcök szabadidejét, a tiltólistás tevékenységek helyett pedig más, hasznos elfoglaltságra ösztönözni őket. Otthon is sokféle kreatív játékot lehet kitalálni, de érdemes az alkotótevékenységre is nagy hangsúlyt fektetni, ha pedig épp úgy alakul, akár a házimunkába is be lehet vonni a csemetéket.

Ha érdekelné egy angol óvoda Budapesten, ahol a nyelvtanulás mellett mindig jut idő játékra is, ismerkedjen meg közelebbről pedagógiai programunkkal és foglalkozásainkkal itt, a honlapon. Kérdéseit szívesen megválaszoljuk, keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeink valamelyikén!