Select Page

Az angol gyerekeknek sokoldalú tudást ad és nyitottságra ösztönöz, ezért nem érjük be néhány foglalkozással, teljes angol nyelvű környezetet teremtünk!

Hazánkban a kétnyelvűség egyre nagyobb szerepet kapó, ám igencsak megosztó téma. Nem merül fel kétely a létjogosultságát illetően, ha az egyik szülő nem magyar anyanyelvű vagy a család külföldön él, viszont ha valaki egyszerűen csak szeretné megalapozni gyermeke magabiztos nyelvismeretét, azt sokan megbélyegzik. A kételkedés hátterében azonban sosem tapasztalat áll, ezért jobb utánajárni a dolognak. Nézzük, miért is hasznos az angol gyerekeknek!

Ha a gyerkőc megismerkedik az angol nyelvvel az óvodában, azzal nem csak extra tudásra tesz szert, hanem egyben új készségekkel is gazdagodik, nem beszélve arról, hogy másképp fog tekinteni a világra. A nyitottság és szűnni nem akaró kíváncsiság az élet minden területén a csemeték hasznára válik, és ha nem is perfekt nyelvtudással zárják az óvodát, nagy valószínűséggel akkor is megfogalmazódik bennük a nyelvtanulás iránti vágy.

A kétnyelvűség semmiféle hátrányhoz nem vezet, az ovisok elképesztően gyorsan megtanulják, kivel melyik nyelven beszéljenek. Nekünk, felnőtteknek talán kihívásnak tűnik a két nyelv közötti váltás, a lurkóknak azonban ez természetes, amit kutatások is alátámasztanak. Egy Afrikában végzett kutatás arra az eredményre jutott, hogy nem okoz problémát a kicsiknek az sem, ha több törzsi nyelvet beszélnek a családon belül.

Ami fontos, hogy nem szabad elhanyagolni az anyanyelvet, emellett azonban abszolút van helye az idegen nyelv elsajátításának is, a megfelelő módszerekkel. A kényszer nem jó irány, viszont a játékosság, az érdeklődésre szabott beszélgetések és a teljes angol nyelvű környezet, melyben a legváltozatosabb szituációkban kap teret az idegen nyelv, tökéletes színtér az ismeretek elsajátításához.

Angol gyerekeknek profi pedagógusokkal, barátságos és elfogadó közösségben? Ha Ön is ilyen intézményt álmodott meg gyermekének, a legjobb helyen jár, hiszen a mi óvodánkban így telnek a napok!