Select Page

gyermek idegen nyelvi fejlődésének egyik első színtere az óvoda. Egy kiváló angol óvodában minden támogatást megkap a gyermek a tanuláshoz.

Ma már szakmailag is alátámasztott tény, hogy a korai idegen nyelv tanulás jóval sikeresebb, mint idősebb korban nekiveselkedni a nyelvtanulásnak. A gyerekek óvodásként fogékonyak, nyitottak, lelkesek és szívesen is tanulnak. Természetesen ez a tanulás nem olyan tanulás, mint az iskolában, ahol tankönyvek, gyakorlatok, dolgozatok jelentik a nyelvtanulást a gyerekek számára. A gyermek idegen nyelvi fejlődése az óvodában játékokkal, a gyerek számára szinte észrevétlenül történik. Amikor az iskolában nyelvórára jár, ott a korábban elsajátított nyelvtudást fogja tudni alkalmazni.

gyermek idegen nyelvi fejlődése akkor lesz valóban sikeres, ha körülveszi az a szakmailag is kiemelkedő, támogató környezet, amiben valóban előre tud haladni. Egy óvodában tehát alapvető elvárás, hogy a kisgyermekeket ismerő, szerető, empatikus munkaerő foglalkozzon a gyerekekkel. Emellett az is elengedhetetlen, hogy a gyermek idegen nyelvi fejlődését olyan óvodai szakember támogassa, aki az idegen nyelveket is jól ismeri és tanítani is tudja a kicsiknek. A gyermek idegen nyelvi fejlődése a motiváción is múlik, amit a szakembernek szintén tudnia kell biztosítani. Minden gyermek más és más, egyéniség, ezért az óvodai szakembernek kreatívnak, találékonynak, tapasztaltnak is lennie kell ahhoz, hogy az egész óvodai csoport eredményes tudjon lenni az angol nyelv tanulásban. A gyermek idegen nyelvi fejlődése tehát a jó óvoda kiválasztásán is múlik!

Az angol nyelvű magánóvodánkban a gyerekek nemcsak nagyon jól érzik magukat, hanem tanulnak is. Az idegennyelv a korai években az életük része lesz, aminek később pozitív hatásai lesznek. Forduljon bizalommal hozzánk, ha ilyen intézményt keres a gyermekének és a fővárosban vagy annak a környékén él! Szívesen körbevezetjük és megismertetjük az óvodai élettel! Lépjen kapcsolatba velünk az egyik, megadott elérhetőségünkön!