Select Page

A Happy Kids olyan 12. kerületi magánóvoda, ahol a gyerekek még balettozni is tanulhatnak. Milyen hatással van a kicsikre a balett óra?

A balett a táncművészet klasszikus formája, amit már egészen kicsi korban elkezdenek a táncosok. Anélkül is járhat balett foglalkozásra a kisgyermek, hogy profi táncosnak készülne. A balett órának sok pozitív hatása van a kicsi gyerekekre, ezért kapott helyet nálunk is. A Happy Kids-ben gyerekeknek szóló táncórák alkotják a délutáni foglalkozások mozgásra koncentráló részét.

A balett oktatás a gyerekekhez igazodik, három fejlettségi szintbe sorolható csoportban működik. A tánc még varázslatosabb az órán viselhető jelmezekkel és kellékekkel, a szépséges zenei aláfestéssel. A kisfiúkat sem zárjuk ki, nekik is van külön fiúknak tervezett gyakorlatsorunk.

A balett órákon a gyerekek elsősorban jól érzik magukat, felszabadultan táncolnak együtt, mozognak a zenére. Az óra komplex élmény, ahol tánc, zene, játék és fejlődés együtt van jelen. Amellett, hogy kellemesen töltik a délutánt, sok mindent tanulnak is.

A balett órákon a gyerekek koncentrációs képessége fejlődik, amit később is nagyszerűen tudnak kamatoztatni. A koncentrálás, a figyelem javulása magával hozza azt is, hogy a gyerekek jobban figyelnek a saját mozgásukra, korrigálni tudják azt. A balett mozdulatok, a koreográfia  elsajátítása közben a tartás is szebb lesz, a balett megdolgoztatja és fejleszti az izmokat is. A kicsik egyensúlyérzéke fokozatosan javul, magabiztosabban mozognak a balett órán kívül is.

Az okos eszközök fölé görnyedés helyett a gyerekek olyan tevékenységben vesznek részt, ami aktív, fejlesztő hatású, társas foglalkozás egyszerre és sikerélménnyel is jár.

A 12. kerületi magánóvodánkban színes kínálat várja délutáni zenés, táncos, művészeti és sport foglalkozásokból a legkisebbeket. Itt egy gyerek sem unatkozik vagy üldögél magányosan egyedül, hiszen annyi szórakozás, játék és élmény vár rá. A Happy Kids magánóvodában figyelünk arra, hogy minden nap egy újabb csoda legyen a kicsik számára.