Select Page

A 2011/2012-es tanévtől bevezettük az oktatásban a Happy Kidsnél a SMART Board 600-as interaktív táblát. A SMART Board interaktív tábla segítségével olyan óravázlatok hozhatók létre. Ezek a  tanulási formától és kortól függetlenül lekötik a diákok figyelmét, így a tanulás izgalmassá és dinamikus élménnyé válik.

Az interaktív tábla egyesíti a számítógép erejét a fehértábla egyszerűségével. Felületét megérintve vezérelhetők a számítógépes alkalmazások, de a megfelelő tollak segítségével akár írhatunk is. Az érintésfelismerő technológia lehetővé teszi, hogy az interaktív tábla felismerje az ujj és a toll közötti különbséget. Ez alapján választja ki a megfelelő üzemmódot. Ráadásul a tenyerünk használatával le is törölhetjük a digitális tintával létrehozott jegyzeteket. A toll felemelésével írhatunk, törölhetünk és az ujjunkat egérként használhatjuk anélkül, hogy közben az adott eszközt ki kellene választani.

Minden SMART Board interaktív tábla mellé jár a többszörösen díjnyertes SMART Notebook oktatói szoftver. Ez könnyű és gyors hozzáférést biztosít a tanároknak saját anyagaikhoz. Ez egyetlen számítógépes alkalmazásban foglalja össze a dinamikus óravázlatok létrehozásához és az interaktív tanórák megtartásához szükséges funkciók széles palettáját. Segítségével olyan interaktív órák tarthatók, amelyek lekötik a tanulók figyelmét és fenntartják érdeklődésüket az egész órán át. A szoftver lehetővé teszi különböző típusú elemek (képek, hangok, videók, táblázatok, stb.) beillesztését az óravázlatba. Akár a saját, több mint 6700 elemet tartalmazó galériájából, akár saját adathordozóról.

A SMART Board egy igazán forradalmi oktató eszköz!