Menü

Budapesti magánóvodánk lélekben és testben is felkészíti a lurkókat a nagybetűs életre, így foglalkozásaink közül a gyerekjóga sem marad ki!

Rohanó világunkban rengeteg stresszel kell szembenéznünk, amit kellő tudatossággal előbb vagy utóbb megtanulunk kezelni. A gyerekek mindennapjait ezzel szemben szeretjük idealizálni, úgy képzeljük, hogy óvodás korban még abszolút gondtalanul telik az élet. Ám az igazság az, hogy a stressz és szorongás a kicsiket sem kíméli, még ha a mértéke nem is éri el a felnőttekét.

Ahogy nekünk, úgy a csemetéknek is a jóga az egyik legjobb módszer a problémák feldolgozására, ezért fontosnak tartottuk, hogy ez is helyet kapjon magánóvodánk foglalkozásai között. Nézzük, mi mindenben segíthet a lurkóknak a gyerekjóga!

  • Javítja a tartást, segít rugalmasabbá és erősebbé tenni az izmokat, ezen felül testtudatosságra neveli a kicsiket.
  • Az egyensúly van a főszerepben, ami azt jelenti, hogy tökéletesedik a gyerekek koordinációs képessége, valamint a testi-lelki harmónia is kialakul.
  • Légzési technikákat is elsajátítanak a csemeték, ami fejleszti a koncentrációs képességet és ezzel együtt a teljesítmény javulását is szolgálja.
  • Segít levezetni a fölösleges energiát és a feszültséget is, ezzel együtt pedig hozzájárul az alvás minőségének javításához.
  • Arra neveli a lurkókat, hogy figyeljenek egy kicsit saját belső világukra, megismerjék korlátaikat és lehetőségeiket.
  • Önfegyelemre és önvizsgálatra tanít, melynek köszönhetően a gyerekek észrevétlenül sajátítják el, hogyan kezeljék tudatosan az élet kihívásait.
  • Egy komplett szemléletmódot ad, arra sarkallja a gyerekeket, hogy egészséges életmódot alakítsanak ki.

Mindezek ismeretében már Ön is érti, miért találjuk olyan fontosnak a gyerekjógát, és ha szeretné, hogy ezeket elsajátítsa gyermeke, talán éppen a mi magánóvodánkat kereste eddig. Ha körülnéz weboldalunkon, megismerkedhet pedagógiai programunkkal és azt is megtudhatja, miben látjuk mi az angol nyelvtanulás kulcsát.

Felkeltettük érdeklődését? Forduljon hozzánk bizalommal és tudjon meg még többet budapesti magánóvodánkról!