Menü

Az idegen nyelv az óvodában egyre fontosabbá válik napjainkban, de hogyan érdemes felkészíteni a gyermeket az angol nyelvű környezetre?

Kutatások kimutatták, hogy a korai nyelvtanulásnak számos előnye van. A kicsik könnyebben és spontánabbul tanulnak nyelveket, mint a felnőttek, jobban ráéreznek a kiejtésre, ráadásul a hibázás lehetősége sem aggasztja őket. Ezenkívül a korai nyelvtanulás javíthatja a kognitív képességeket, a memóriát és a problémamegoldó készségeket is.

Ha Ön is úgy döntött, hogy ez a legjobb a gyermekének, de bizonytalannak érzi magát, hogyan készítse fel őt a teljes angol nyelvű környezetre, íme néhány tipp a nyárra:

  • Ismerkedjenek meg az angol nyelv hangzásával: Hallgassanak együtt angol nyelvű dalokat, meséket, gyerekeknek szóló podcastokat. Ne aggódjon amiatt, hogy a csemete nem érti az angolt, ez segíteni fog megszokni a nyelv sajátos dallamát.
  • Tanuljanak meg néhány alapvető angol szót és kifejezést: Számos könnyed módszer létezik erre, használhat képeskönyveket, kártyajátékokat, de online platformokon is vannak ötletes megoldások, egyedül az fontos, hogy a tanulás játék legyen.
  • Beszéljenek angolul a gyermekkel: Természetesen nem kell egész nap angol beszédet hallgatni a csemetének, de már a felkészülés időszakában beépíthetnek néhány egyszerű angol kifejezést a mindennapi beszélgetésekbe.
  • Alkossanak angol nyelvű környezetet otthon: Címkézzék fel együtt a bútorokat és tárgyakat, ragasszanak angol nyelvű feliratokat a gyerekszoba falaira. Ennek köszönhetően a gyermek játékosan, otthoni környezetben ismerkedhet meg a nyelvvel.

Ne aggódjon amiatt, ha a csemete eleinte nem ért meg valamit és ne erőltesse az alapok elsajátítását, a lényeg, hogy élvezetes legyen a nyelvvel való ismerkedés.

Az idegen nyelv az óvodában egy nagyszerű lehetőség a gyermeke számára, hogy játékosan és természetes környezetben tanulja meg azt, amivel sok kortársa csak kínlódik később. Ha aktívan részt vesz a felkészítésben, a beszokás zökkenőmentesen zajlik majd, és a gyerkőc magabiztosan fog kommunikálni angolul, előbb, mint gondolná. Várjuk Önöket szeretettel!