Menü

Magánóvodánk a 12. kerületben mindent megtesz azért, hogy a gyerkőcöknek könnyű legyen a kezdeti időszak, de mit tehetnek a szülők?

Amikor a gyermeke óvodáskorúvá válik, egy új, izgalmas fejezet kezdődik az egész család életében. A szeptember új élményeket és felfedezéseket hoz majd magával, de a támogató környezet ellenére biztosan akadnak majd kihívások is. Hogyan teheti könnyebbé gyermekének az óvodába vezető utat? Ehhez hoztunk néhány hasznos tanácsot a következő hónapokra:

Beszéljen a gyermekkel az óvodáról!

Meséljen neki arról, hogy mit fog csinálni, kikkel fog találkozni, hogy kialakuljon benne egy pozitív kép az előtte álló időszakról. Tájékozódjon a délutáni foglalkozásokról, és avassa be gyermekét is a rá váró lehetőségekbe, beszéljék át, mit csinál majd legszívesebben a kicsi.

Látogassanak el együtt a környékre!

Sétáljanak minél többet az óvoda környékén, kukkantsanak be a játszótérre, hogy a kicsi megismerje a környezetet. Néhány látogatás, és nem csak az épület vagy a játékok, hanem akár egy-egy pedagógus arca is ismerőssé fog válni a kicsi számára, így nagyobb biztonsággal lépi majd át az óvoda küszöbét.

Ismerkedjenek meg az óvoda napi rutinjával!

Kérdezze meg bátran, hogyan zajlik egy átlagos nap az óvodában, hiszen fontos, hogy gyermeke fel tudjon készülni az előtte álló változásokra, ráadásul Önnek is segít, ha tudja, mire számíthat. Beszéljék át együtt a napi rutint és gyakorolják otthon a reggeli készülődést is.

Bátorítsa gyermekét önállóságra!

Itt az idő, hogy megtanítsa a csemetét néhány hétköznapi dologra, például hogyan öltözzön fel és vetkőzzön le egyedül, hogyan mosson kezet, és mindenképpen bátorítsa arra, hogy merjen kérdezni. Ez segíteni fog neki abban, hogy magabiztosabbnak érezze magát az első pillanattól fogva.

Könnyen lehet, hogy mindezekkel együtt is kell majd egy kis idő, míg a gyerkőc megszokja az óvodai életet, de biztos lehet benne, hogy nálunk jó kezekben tudhatja, az angol nyelvű környezetnek köszönhetően pedig rengeteg hasznos tudásra tesz majd szert. Ha kérdése van, megválaszoljuk, 12. kerületi magánóvodánk elérhetőségeit megtalálja a honlapon!